Farmaříme

Jde o pokračování a rozvíjení vzdělávacích programů v oblasti domácích hospodářských zvířat, které navazuje na předešlé projekty Farma Orlov 1. etapa a Ekohrátky se zvířátky. V tomto projektu je realizována naučná stezka farmou Orlov. Každé zastavení naučné stezky projektu přinese nové informace z chovu a využití domácích zvířat. Na cestě se dozvíte, proč a na co chováme jednotlivá zvířata. Jak a kde se zpracovávají jejich produkty, ale hlavně budete mít možnost si v případě zájmu i některé činnosti spojené s chovem domácích zvířat i odzkoušet.

Projekt financován Středočeským krajem.

 

 

 

Pro starší účastníky máme připravený program, který je seznámí s jednotlivými druhy zvířat podrobněji. Dozví se informace, které souvisejí se zootechnikou chovu, jednotlivými plemeny, ale také s genetickou prací chovatelů. Na našich chovancích vám názorně ukážeme vedení plemenných záznamů a kontrolu užitkovosti, která je základem plemenářské práce.

Budete překvapeni, kolik vědomostí a znalostí se využívá v dnešní době v chovu hospodářských zvířat a jak tyto metody změnily dřívější postupy zemědělců. Zjistíte, že naši předkové bez pomoci vědy, většinou na základě poznání zákonitostí přírody, postupovali správně. Musíme pochopit, že našemu nákupu v obchodě předchází práce farmářů, která není vůbec snadná.